Auton lasien tummennus

Ikkunatummennukset yli 20 vuoden kokemuksella ja 10 vuoden takuulla!

Olemme tummentaneet autojen ja muidenkin kulkuneuovojen laseja jo vuodesta 2002. Näihin vuosiin on mahtunut jo lähes kaikki mahdolliset ikkunakalvoilla tehtävät työt ja autoja on tehty jo tuhansittain. Tällä hetkellä käytämme Global valmistajan erittäin laadukkaita materiaaleja joilla on 10 vuoden takuu. Olemme maahantuojan valtuuttama virallinen asentamo Porissa.

Autonlasien tummennuksilla on monia etuja kirkkaisiin laseihin verrattuna:

Lämmöntorjunta. Kalvojen avulla lasin läpi tuleva auringon lämpösäteily vähenee 96 - 50 % riippuen kalvon tummuudesta ja muista ominaisuuksista. Kalvo on hyödyllinen varsinkin tilanteissa, joissa tavaratilassa matkustaa lemmikki – tummennuskalvot parantavat matkustusolosuhteita merkittävästi. Metallisoiduilla laatukalvoilla saavutetaan jo vaaleimmissakin sävyissä huomattava lämmöntorjunta, esimerkiksi 43 % näkyvää valoa läpäisevä kalvo torjuu saman 43 % lämpösäteilystä, kun vastaavasti tummin 4 % näkyvää valoa läpäisevä kalvo torjuu lämpösäteilyä vain 15 % enemmän.

UV-säteilyn torjunta. Kalvo torjuu UV-säteilyn lähes täysin tummuudesta riippumatta, myös aivan kirkkaalla kalvolla saavutetaan yli 99 % UV-säteilyn torjunta.

Yksityisyys. Varsinkin tummimmilla kalvoilla saadaan todella hyvä näkösuoja matkustajille ja arvoesineille, laatumateriaaleilla ulospäin näkyvyys säilyy silti uskomattoman hyvänä.

Sirpalesuoja. Kolari- tai varkaustilanteissa kalvo pitää rikkoutuvan lasin kasassa, jolloin sirpaleiden määrä on todella vähäinen.

Ulkonäkö. Usein auton ilme on suurin syy tummennuksien hankkimiselle. Tällöin on kuitenkin punnittava hieman valintoja ulkonäön ja hyödyn välillä – pääsääntöisesti vaaleampi kalvo on paremman näköinen kuin tummempi, mutta ei tarjoa yhtä hyviä hyötyominaisuuksia. Nämä ovat kuitenkin makuasioita ja vuosien kokemuksella osaamme tarjota juuri oikeanlaista kalvoa kyseiseen ajoneuvoon sekä tarpeeseen.

MITÄ PITÄÄ HUOMIOIDA?

  • Asennukseen kannattaa varata aikaa henkilöautoilla nelisen tuntia ja pakuilla pari tuntia. Ajat vaihtelee sen mukaan mikä on kohteena, mutta pääsääntöisesti näin. Saat aina tarkemman asennuskeston varauksen yhteydessä.
  • Kalvot asennetaan lasin sisäpintaan, mutta muotoilu ja leikkuu tehdään lähes poikkeuksetta ulkopinnassa, eli mitä puhtaampi auton on päältä, sen varmemmin lopputulos on virheetön. Suomen olosuhteet on paikoin todella haastavat, emmekä oleta että auto meille tulee täydellisen puhtaana, mutta asentaja arvostaa asian huomioimista.
  • Jos auto on likainen, teemme siihen nopean  painehuuhtelupesun. Käytämme vain ns. vahaystävällisiä pesuaineita ja mahdollisesti ilmakuivausta, joten mekaanisesti emme auton pintaan koske. Eli jos autossa on joku kestovaha tai keraaminen pinnoite, se ei tässä vaurioidu. Pesulla estämme myös maalipinnan naarmuuntumisen kun auton lähellä kalvotusta tehdessä ollaan.
  • Koska kalvot tulee lasien sisäpinnalle, on sisätilojen puhtaudella suuri merkitys lopputulokseen ja tässä kohdin auton omistajalla olisi huomioitavaa. Jos vaikka takakontti on vuorattu koirankarvoilla umpeen, niin on vaan pieni ihme jos karvoja ei ole myös kalvojen välissä. Eli kevyt sisäpuhdistus olisi suotavaa ennen kuin auton tuo tummennukseen ja samalla voi nostella farkkukoristen autojen takaluukusta ylimääräiset tavarat pois. Sekä pakettiautojen tavaratilasta luukkujen läheisyyden tyhjäksi.
  • Vanhojen kalvojen poisto ei kuulu asennushintaan, joten muista mainita niistä. Ehjien vanhojen kalvojen päälle on mahdollisuus asentaa uudet, jos halutaan lisää tummuutta. Tämä on kuitenkin tapauskohtaista, eikä takuuta voi pysyvyydelle antaa.
  • Lastenistuimia ei tarvitse ottaa takapenkiltä pois
  • Asennuksessa käytetään ph-neutraalia asennusnestettä, mikä ei vaurioita auton verhoiluja. Auton sisätiloja suojaamme aina pyyhkeillä niin paljon kuin mahdollista.
  • Mikäli auton ovien lasit ei jostain syystä avaudu tai luukkujen lukot ei toimi, niin asennus ei todennäköisesti onnistu, joten asia olisi hyvä mainita jos se on tiedossa.
  • Kalvotuksen jälkeen avattavia ikkunoita ei saa avata kahteen viikkoon ja talvisaikaan tämä on erittäin oleellista. Asennuksessa käytettävän nesteen pitää haihtua täysin ennen kuin kalvo kiinnittyy pysyvästi. Nesteestä jää myös hetkeksi harmautta joka kuitenkin häviää nopeasti
  • Takaosan lasien tummuudelle ei ole laissa mitään rajoitteita. Tieliikennekäytössä ei kuitenkaan ole sallittu käyttää autoa jossa on etusivulasit ja/tai tuulilasi kalvotettu ilman erikoislupaa.

 

Ota yhteyttä, kun haluat lisätietoa

Kalvovastaavamme Kari Uusiniitty on näitä asentanut jo yli 20 vuotta, joten jos on kysyttävää aiheesta tai olisi kiinnostus lasien tummennukseen niin otappa yhteyttä. Samalla voimme yhdessä miettiä, millaiset auton lasien tummennuskalvot olisivat autoon parhaat ja mitä kriteereitä niille halutaan asettaa. 

Ota yhteyttä »