Yliteippaus

Autojen yliteippaukset suunnittelusta asennukseen Porin ja koko Satakunnan seudulla

Autojen yliteippaus on viime vuosina yleistynyt todella paljon, koska materiaaleja on tullut markkinoille moninkertainen määrä takavuosiin verrattuna ja niiden teipattavuus on parantunut huimasti. Yliteippauksella saadaan muutettua auton ulkonäköä todella paljon, mutta samalla säilyy mahdollisuus palauttaa auto alkuperäiseen asuunsa varsin helposti. Alkuperäinen maalipintaa säilyy teipin alla suojassa todella hyvin, teippipinta suojaa myös kiveniskemiltä ja maantiepölyltä. Jos autosi yliteippaus kiinnostaa sinua, ota yhteyttä! Palvelemme Porin ja koko Satakunnan alueella.

Hintansa väärti teippaus, joka kestää aikaa ja katseita

Käytämme yliteippauksissa markkinoiden parhaimpia materiaaleja, jotka edesauttavat teippien pysyvyyttä ja laadukkaan ilmeen säilymistä pitkään. Yliteippausten hinnoissa on todella suuria eroja eri tekijöillä ja erot muodostuvat pitkälti käytetystä materiaalista sekä viimeistelyn tasosta. Suurempia pintoja voidaan teipata todella nopeasti, mutta reunojen leikkuissa ja paljon muotoilua vaativien kohteiden, kuten puskureiden teippauksessa menee eniten aikaa.

Toteutamme yliteippaukset siten, että puukolla leikataan päin teipattavaa pintaa ainoastaan silloin, kun mikään muu konsti ei onnistu ja silloinkin teippiin tehdään vain viilto, jolloin terä ei osu maalipintaan. Tämä vie enemmän aikaa ja nostaa näin ollen hintaa, mutta viimeistelyn taso kestää lähemmänkin tarkastelun ja ennen kaikkea auton arvokas maalipinta säilyy ehjänä. Lisäksi käyttämämme materiaalit eivät vaadi mitään primereita yms. aineita pysyäkseen syvemmissäkin pokkauksissa, jolloin teippausten poistossa ei tule ongelmia maalipinnan vaurioitumisen suhteen.

Reilummin venytetty yliteippausmateriaali vaatii aina myös huolellisen jälkilämmityksen, jolla saadaan materiaali ”muistamaan” uusi muotonsa. Tämä työvaihe on hidas ja melko työläs, mutta ainoa konsti estää teippien nuoseminen irti pokkauksista ja reunojen rypistyminen ajan myötä.

Huolellisilla työtavoilla laadukas lopputulos

Yliteippauksen toteutus lähtee liikkeelle auton katselmuksesta, jossa valitaan käytettävä materiaali / materiaalit, päätetään teipataanko kaikki pinnat vai jätetäänkö jotain paikkoja alkuperäiseen väriin, sekä käydään läpi mahdolliset teippauksen ongelmakohdat. Ongelmallisimpia paikkoja yliteippauksessa ovat puskurit, maski, kattokaiteiden ympäristö, ovenkahvat, peilit, spoilerit yms. Monissa tällaisissa kohdissa ei teippausta pystytä toteuttamaan yhdessä osassa, vaan ne pitää tehdä paloista, ja joitakin paikkoja voi olla mahdotontakin teipata siististi. Lisäksi ennen teippausta olisi hyvä selvittää, mikäli autoa on paikkamaalattu. Näissä kohdissa on mahdollista, että maalipinta vaurioituu teippejä poistettaessa. Alkuperäinen ja ehjä maalipinta kestää aina oikein tehdyn teippien poiston ongelmitta.

Itse yliteippaustyö suoritetaan siten, että auto pestään ensin todella huolellisesti ja siitä puretaan kaikki yliteippausta vaikeuttavat, helposti irrotettavat osat, kuten peilit, ovenkahvat ja valot. Tämän jälkeen auton annetaan kuivua ja lämmetä vähintään yön yli, seuraavana päivänä / päivinä suoritetaan yliteippaus. Lopuksi irrotetut osat kiinnitetään ja teipattu pinta mahdollisesti käsitellään suoja-aineella. Tämän jälkeen auton pitää olla lämpimässä vielä seuraavaan päivään asti.

Hoidon suhteen yliteipattu auto vaatii hiukan enemmän huomiota kuin normaali maalipinta, mutta yliteippausten yleistymisen johdosta on markkinoille tullut myös paljon tähän käyttöön tarkoitettuja hoitoaineita. Materiaalitakuun säilymisen ehtona on kuitenkin kaikilla valmistajilla käsinpesu teippauksen jälkeen. Oikealla tavalla ja kunnon materiaaleilla teipatun auton on todettu kestävän hyvin myös konepesuja silloin tällöin. Tärkeintä hoidon suhteen on kuitenkin se, että likaa ei saa päästää pinttymään kiinni teippipintaan. Tällöin varsinkin matta- tai muiden erikoispintojen puhdistus voi olla mahdotonta pintaa vaurioittamatta.

Pyydä tarjous yliteippauksesta

Teemme yliteippauksia asennushallissamme Porissa, jossa on myös autojen pesumahdollisuus. Annamme mielellämme tarjouksen autosi teippauksesta, ota rohkeasti yhteyttä! Tutustu myös muihin palveluihimme.

Ota yhteyttä »