Ikkunakalvot ja turvakalvot kiinteistöihin

Teemme kiinteistökalvotukset Porin ja koko Satakunnan alueella

Kiinteistöjen ikkunatummennuksilla haetaan usein lämmöntorjuntaa tai näkösuojaa. Tummennus onkin usein helpoin ja edullisin tapa saavuttaa nämä vaatimukset. Kiinteistökalvoilla voidaan vähentää jopa 85 – 90 % ikkunoiden kautta tulevaa lämpösäteilyä, jolloin huonetilan lämpötila kesäaikaan tippuu merkittävästi kohteesta riippuen. Kalvot torjuvat myös jonkin verran lämpösäteilyä sisältä ulospäin, joten talviaikaan lämmön karkaaminen ikkunoista vähenee hieman. Satagrafialta saat kiinteistöösi laadukkaat ikkunakalvot, aina suunnittelua ja asennusta myöten. Palvelemme Porin ja koko Satakunnan seudulla.

Kalvot torjuvat tehokkaasti UV-säteilyä ja estävät haalistumista

Kaikki ikkunakalvot, mukaan lukien täysin kirkkaat, vähentävät UV-säteilyä yli 99 %, joten ne ehkäisevät esimerkiksi näyteikkunalla olevien tuotteiden haalistumista merkittävästi. Näkyvyys säilyy silti samanlaisena kuin kirkkaalla lasilla. Pitää kuitenkin huomioida, että haalistumista aiheuttaa moni muukin säteily, joten pelkällä UV-säteilyn torjumisella sitä ei saada täysin poistettua. Kalvoja käytetään UV-säteilyn torjuntaan paljon esimerkiksi museoissa.

Kalvojen asennus on ammattilaisen työtä

Ehkäpä suurin ongelma, jos sitä sellaiseksi voi kutsua, on nykyisissä rakennuksissa käytettävät ns. lämpölasit, joiden sisäpintaan voidaan asentaa kalvo vain erittäin harvoin. Tämä johtuu siitä, että heijastuessaan sisäpinnan kalvosta lämpösäteily aiheuttaa lasin sisälle lähes tuplalämmön, johon ikkunan rakennetta ei ole suunniteltu, pahimmassa tapauksessa ikkunan lasi voi jopa haljeta.

Tästä johtuen pääsääntöinen ohjeistus on, että suljettuun ikkunarakenteeseen, jossa on eristeenä kaasu tai ilma, kalvo asennetaan aina ulkopintaan. Huono puoli on, että ulkopinnassa kalvo on huomattavasti kovemmalla rasituksella kuin sisällä, joten kestoikä on paljon lyhyempi. Usein myös ulkopintaan asennus vaatii paljon hankalammat nostin- / telineratkaisut kuin sisäpintaan tehtävä asennus. Ikkunakalvojen asennus kannattaakin aina jättää kokeneille ammattilaisillemme.

Turva- ja sirpalesuojakalvot tehokkaaseen suojaukseen

Ikkunakalvojen lisäksi asennamme runsaasti turva- ja sirpalesuojakalvoja. Paksuimmilla murtosuojakalvoilla kalvotettu ikkuna vaatii todella järeät työkalut, jotta sen saa rikottua – näitä kalvoja käytetäänkin suojaamaan arvoesineitä mm. pankeissa ja kultasepänliikkeissä. Kalvoja käytetään joissain kohteissa myös suojaamaan ihmisiä lasin rikkoutumisen aiheuttamilta vammoilta.

Pyydä tarjous kiinteistösi kalvotuksista

Suunnittelemme ja asennamme kohteeseesi sopivat ikkunakalvot sekä turvakalvot. Kysy rohkeasti lisää tai pyydä suoraan tarjous! Perheyritykseltämme saat aina joustavaa ja kokenutta palvelua.

Ota yhteyttä »